Ékszermánia

Válassz ékszert az arcformádhoz!

Bár az ékszerválasztásunkat sok minden befolyásolhatja ( a divattrendek, a testalkatunk, esetleg a munkánk, a fülbevaló-, vagy nyaklánc imádatunk, a hosszú, vagy rövid haj, stb.), mégis valahogy ösztönösen érezzük, hogy milyen formájú fülbevalók, esetleg nyakláncok illenek hozzánk.

Természetesen vannak általános szabályok is az egyes arcformákhoz illő ékszerekről, íme:

Kerek arc

Általában jellemzi, hogy a homlokod nem magas, állad általában kicsi, kerek és nem kidomborodó. Az ajkaid teltek, orrod kecses.

A kerek arcnál bármilyen fajta ékszer szóba jöhet,amely optikailag hosszítja az arcot. A lógós fülbevalók és hosszú,dekoltázsba nyúló gyöngysorok ideálisak erre a célra.

KerekArc 

 Szögletes arc

Ha szélesebb a homlokod, kidomborodik az orcád, és a keskenyebb kontúr hegyesen, szögletesen vezet az áll felé, akkor te is a szögletes arcúak táborába tartozol.

A szögletes vonásokat a kerek fülbevalók lágyítják leginkább. Válassz túlméretezett, könnycsepp alakú darabokat, kerek kicsi karika fülbevalókat, de a golyót tartalmazó ékszerek is szóba jöhetnek. A lógós, kerek formájú fülbevalók tökéletesek ehhez az arcformához. Kerüld az éles, rombusz alakú fazonokat, melyek hangsúlyozzák a szögletes arcvonásokat.

 Szögletes_Arc

Szív alakú arc

Ha hegyes az állad, a homlokod pedig szélesebb, az alján szélesedő darabokat kell keresned, a háromszög, és a könnycsepp alakú fülbevaló nagyszerű választás lehet. A nagy karikafülbevalók is ehhez az arcformához a legelőnyösebbek. A lelógó gyöngyökből álló ékszerek segítenek lágyítani a hegyes áll részen.

 Sziv_Arc

Ovális arcforma

Ovális arcformához szint szinte minden fülbevaló típus nagyszerűen mutat. Bátran kísérletezz a különböző stílusokkal, hogy megtaláld a tökéleteset és még változatosabbá tehesd stílusodat. A formák közül a nem túl nagy méretű darabok a legelőnyösebbek. Ha formálni szeretnéd ovális arcodat, ellensúlyozhatod gömbölyűbb fülbevalóval.

Hosszú_Arc

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!